Posted on 03.11.2015 · Posted in Käyttöohje

Sovita tukipohjalliset kenkiin joita käytät, voi olla, että joudut muotoilemaan pohjallisten kärkiosaa mikäli ne kenkiin asetettaessa ovat liian pitkät. Tukipohjallisten muotoilu sujuu parhaiten tavallisilla saksilla.

Aloita tukipohjallisten käyttö vaiheittain aluksi 2-3 tuntia päivässä. Käyttöaikaa lisätään niin, että 5-8 päivän kuluttua voit käyttää niitä koko päivän ajan.

Ensimmäisten käyttöpäivien aikana saattaa jalkapohjien alueella olla aristavia ja punoittavia alueita johtuen tukipohjien muotoilusta jonka tarkoituksena on korjata jalkaterän ja nilkan asentoa. Tästä johtuen on tärkeää ottaa tukipohjalliset käyttöön vaiheittain, jotta jalkapohjien iho ja lihakset ehtisivät tottua uuteen asentoon. Mikäli ongelmia esiintyy ota välittömästi yhteyttä tukipohjallisten valmistajaan.

Tukipohjalliset voit puhdistaa vedellä ja pesuaineella, tavallinen saippua käy hyvin. Puhdista tukipohjalliset vähintään kerran viikossa. Poista tukipohjalliset kengistä yön ajaksi. Tukipohjallisten kestävyyden ja jalkojesi ihon terveyden kannalta tukipohjallisten puhdistus on ensiarvoisen tärkeää.

Oikein hoidettuna tukipohjalliset toimivat käyttökelpoisina 1-2 vuotta, jonka jälkeen ne tulisi tarkistaa terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Täysin palvelleet tukipohjalliset voi hävittää sekajätteen mukana.

About the Author